Tvarohovo-jablečná bábovka recept


Tvarohovo-jablečná bábovka recept.

Ingredience:
250 g másla
200 g cukru krupice
4 vejce
250 g tvarohu
350 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
4 střední jablka
1 lžička skořice
cukr moučka na posypání

Recept:
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 stupňů Celsia. Máslo utřete s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a důkladně promíchejte po každém přidání. Poté vmíchejte tvaroh. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečíva a přidejte do těsta. Jablka oloupejte, nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do těsta spolu se skořicí.

Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozprostřete do formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 minut. Bábovku ověřte špejlí nebo jehlou, pokud je suchá, bábovka je hotová.

Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním posypte cukrem moučkou.

Tipy:
Pokud máte rádi vlhčí bábovku, můžete přidat více tvarohu. Jablka můžete také nahradit hruškami nebo přidat rozinky či ořechy pro další chuť. Pokud chcete, aby byla bábovka méně sladká, můžete snížit množství cukru v receptu.