Čokoládové dortíky recept.
Čokoládové dortíky jsou skvělou pochoutkou pro každou příležitost. Zde je recept a několik tipů, jak je připravit.
Ingredience
Pro těsto potřebujete 200 g hořké čokolády, 200 g másla, 150 g cukru, 4 vejce a 100 g hladké mouky. Kromě toho budete potřebovat trochu prášku do pečiva a špetku soli.
Recept
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů Celsia. Čokoládu společně s máslem rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem, dokud nevznikne světlá pěna. Do směsi postupně přidávejte vychladlou čokoládovou směs a dobře promíchejte. Nakonec přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí a míchejte, dokud nebude těsto hladké.
Těsto nalijte do připravených dortíkových forem. Pečte v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut. Čas závisí na velikosti forem, proto pečení pravidelně kontrolujte. Dortíky by měly být po upečení měkké a vlhké uvnitř.
Tipy
Pro extra bohatou chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo kousky čokolády. Pokud chcete dosáhnout ještě vláčnější konzistence, můžete do těsta přidat lžíci jogurtu nebo smetany. Dortíky můžete podávat samotné nebo je dozdobit šlehačkou, ovocem či polevou podle vaší chuti.