Ricetta Tiramisù recept


Ricetta Tiramisù recept.

Na přípravu Tiramisù budete potřebovat následující ingredience

mascarpone 500 g
vejce 4 střední
cukr krupice 100 g
piškoty 300 g
silný černý kávový nápoj cca 300 ml
Amaretto nebo jiný mandlový likér 2 lžíce
kakao na posypání

Recept na přípravu Tiramisù

Začněte oddělením žloutků od bílků. Žloutky umíchejte s cukrem do hladka. Přidejte mascarpone a dobře promíchejte, abyste získali hladký krém.
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do mascarpone směsi.
V hlubokém talíři smíchejte kávu s Amaretto. Piškoty namočte z obou stran do kávy a skládejte je na dno formy.
Na první vrstvu piškotů rovnoměrně rozetřete polovinu směsi mascarpone. Pak pokračujte další vrstvou namočených piškotů a zakončete zbylou směsí mascarpone.
Tiramisù dejte do lednice alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc, aby chutě dobře propojily.
Před podáváním posypte povrch kakaa.

Tipy pro perfektní Tiramisù

Použijte skutečně kvalitní mascarpone a čerstvé vejce, protože tyto ingredience jsou základem dezertu.
Pokud nemáte rádi Amaretto, můžete použít místo něj rum nebo likér Baileys, které také skvěle doplní chuť Tiramisù.
Pro ještě intenzivnější kávovou chuť můžete do kávy přidat lžičku instantní kávy.
Nechejte Tiramisù dostatečně dlouho v chladu, ideálně přes noc, aby se všechny vrstvy krásně spojily a piškoty dobře nasákly.
Tiramisù lze připravit bez alkoholu, stačí vynechat Amaretto a použít jen kávu.