Hovězí na roštu po vídeňsku recept


Hovězí na roštu po vídeňsku recept.

Hovězí na roštu po vídeňsku je klasický rakouský pokrm, který zdůrazňuje chutě kvalitního hovězího masa s jednoduchým, ale lahodným způsobem úpravy. Zde je podrobný postup přípravy tohoto oblíbeného jídla.

Ingredience
250 g plátků hovězího roštěnce
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
1 stroužek česneku
několik snítek čerstvého tymiánu
2 lžíce hovězího vývaru nebo vody
šťáva z 1/2 citronu

Recept
Hovězí roštěnec nejprve osolte a opepřete z obou stran. Ve velké pánvi na středně vysokém ohni zahřejte olej spolu s máslem. Jakmile je máslo rozpuštěné a pěnivé, přidejte maso do pánve. Přidejte stroužek česneku a tymián pro přídání aroma.

Masu smažte z každé strany asi 3 až 4 minuty, nebo dokud není krásně zlatohnědé a uvnitř stále šťavnaté. Během smažení maso polévejte výpekem z pánve, aby bylo co nejšťavnatější.

Jakmile je maso hotové, vyjměte ho z pánve a nechte chvíli odpočinout. Mezitím ponechte pánev na sporáku a přilijte do ní hovězí vývar nebo vodu spolu s citronovou šťávou. Promíchejte a nechte krátce povařit, aby se vytvořila omáčka.

Masu nakrájejte na plátky a podávejte s připravenou omáčkou.

Tipy
Pro dosažení nejlepších výsledků použijte maso vyšší kvality, jako je roštěná. Nechte maso před smažením odpočinout na pokojové teplotě asi 30 minut, aby se rovnoměrně uvařilo.

Můžete podávat s bramborovým salátem, klasickými vídeňskými knedlíky, nebo jen s čerstvým chlebem, aby se neztratila ani kapka delikátní omáčky.