Piškot s pudinkem recept


Piškot s pudinkem recept.

Ingredience pro piškot s pudinkem:
mouka pšeničná hladká 200 gramů
cukr krupice 150 gramů
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1/2 lžičky
vanilkový cukr 1 balíček
mléko 500 ml
pudingový prášek vanilkový 1 balíček
cukr krupice 2 lžíce (na pudink)
máslo na vymazání formy
moučkový cukr na posypání

Recept:
Troubu předehřejte na 180 stupňů C a formu na pečení vymažte máslem a vysypte moukou. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně 25 minut.
Mezitím si připravte pudink podle návodu na obalu, ale použijte jen 500 ml mléka a 2 lžíce cukru, aby byl pudink hustější. Hotový pudink nechte chvilku vychladnout a poté ho rovnoměrně rozetřete na upečený a vychladlý piškot.
Piškot s pudinkem nechte v chladničce dobře ztuhnout, ideálně přes noc. Před podáváním piškot posypte moučkovým cukrem.

Tipy:
Pokud chcete, můžete do těsta přidat trochu citrónové kůry pro osvěžující chuť.
Piškot můžete také potřít džemem nebo ovocem před tím, než na něj nalijete pudink, což přidá další vrstvu chuti.
Pro dekoraci můžete použít šlehačku, ovoce nebo čokoládové hobliny.