Jablečný piškot recept


Jablečný piškot recept.

Ingredience na jablečný piškot zahrnují mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej, mléko, jablka a skořici. Nejprve připravte formu na pečení tím, že ji vymažete máslem a vysypete moukou. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej a mléko a dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte do hladka. Jablka oloupejte, nakrájejte na tenké plátky nebo kostičky a vmíchejte do těsta. Hotové těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsius po dobu přibližně 45 minut nebo dokud není piškot zlatavý a test na špejli vyjde čistý. Po upečení nechte piškot chvíli vychladnout, pak ho vyklopte z formy a podávejte. Jako tip na zlepšení můžete přidat do těsta vanilkový extrakt pro jemnější chuť nebo použít místo bílého cukru hnědý cukr pro karamelový nádech. Piškot je možné podávat s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou pro bohatší chuťový zážitek.