Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami recept.
Ingredience na kokosovo-čokoládovou buchtu s mandarinkami zahrnují hladkou mouku, cukr, vejce, máslo, mléko, kypřící prášek, kokos, čokoládu a mandarinky.
Nejdříve si připravte formu na pečení, kterou vymažte máslem a vysypte kokosem. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a kypřící prášek. V jiné míse smíchejte rozpuštěné máslo, vejce a mléko. Tyto dvě směsi postupně spojte a dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Do těsta přidejte nastrouhanou čokoládu a kokos. Mandarinky oloupejte, rozdělte na jednotlivé dílky a každý dílek ještě rozpulte na menší kousky. Tyto kousky mandarinek vmíchejte do těsta. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, nebo dokud vrch buchty není zlatavý a tester vložený do středu buchty nevyjde čistý.
Po dopečení nechte buchtu chvíli vychladnout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Jako tip na zlepšení můžete před pečením posypat vrch buchty trochou kokosu a čokoládových hoblinek pro extra chuť a dekorativní efekt. Také si můžete pohrát s přidáním různých druhů čokolády, jako je mléčná, hořká nebo bílá, pro různorodější chuťové nuance.