Bílková frittata se sýrem a slaninou recept


Bílková frittata se sýrem a slaninou recept.

Ingredience:
8 velkých vaječných bílků
100 g sýra gouda nastrouhaného
150 g slaniny nakrájené na kostičky
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
2 lžíce mléka
Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
1 lžíce olivového oleje

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Na pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a přidejte slaninu. Smažte, dokud není slanina křupavá. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud nezměkne a nezačne zlátnout.
3. Ve velké míse šlehajte vaječné bílky, mléko, sůl a pepř, dokud nevznikne lehká pěna.
4. Do směsi vmíchejte nastrouhaný sýr.
5. Přidejte osmaženou slaninu s cibulí do mísy s vaječnou směsí a dobře promíchejte.
6. Směs nalijte do pečicí formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané olejem.
7. Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut nebo dokud vrch neztvrdne a nezačne zlátnout.
8. Frittata by měla být na dotek pružná a upečená uvnitř. Nechte chvíli vychladnout před podáváním.

Tipy:
- Pro zvýšení chuti můžete přidat nasekané bylinky jako je petržel nebo bazalka.
- Frittata je vynikající jak teplá, tak studená, takže můžete zbytek uložit do lednice a podávat jako rychlý snack.
- Pokud dáváte přednost plnější chuti, můžete použít celá vejce namísto jen bílků.