Játrové knedlíčky recept.
Ingredience na játrové knedlíčky zahrnují hladkou mouku, vejce, mléko, drůbeží játra, cibuli, česnek, petržel, majoránku, sůl a pepř.
Recept začíná tím, že se cibule nakrájí na malé kousky a osmahnou na troše oleje dozlatova. Přidá se na drobno nakrájený česnek a krátce se osmahnou. Játra se umyjí, očistí a nakrájejí na menší kousky. V mixéru se játra s osmahnutou cibulí a česnekem rozmixují do hladka. Do směsi se přidá vejce, mouka, mléko, nasekaná petržel, majoránka, sůl a pepř. Vše se důkladně promíchá, dokud nevznikne hladké těsto.
Z těsta se formují malé knedlíčky, které se vaří v osolené vodě přibližně 10 minut, než vyplavou na povrch. Poté se vyjmou šumákem a podávají jako příloha k polévce nebo hlavnímu jídlu.
Tipy pro lepší přípravu játrových knedlíčků:
1. Je dobré játra před mixováním opravdu dobře očistit od jakýchkoliv blan a cévek.
2. Směs na knedlíčky by neměla být příliš řídká; pokud je moc tekutá, přidejte trochu mouky.
3. Aby knedlíčky během vaření nepraskly, je dobré je před vařením na chvíli vložit do lednice.
4. Majoránka dodá knedlíkům typickou chuť, ale může se nahradit i jinými bylinkami dle vlastní chuti.