Bezlepková pizza recept.
Ingredience pro těsto:
300 g bezlepkové mouky, 1 lžička soli, 7 g suchého droždí, 1 lžička cukru, 250 ml teplé vody, 2 lžíce olivového oleje
Ingredience na oblohu:
150 g mozzarelly, 100 ml pasírovaných rajčat, 1 lžička sušeného oregana, 1 lžička česnekového granulátu, sůl, libovolná zelenina jako paprika, olivy či cibule, plátky šunky nebo salámu
Recept:
1. V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a suché droždí.
2. Přidejte teplou vodu a olivový olej a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
3. Těsto vyklopte na pomoučený povrch a míchejte několik minut, dokud nebude pružné.
4. Dejte těsto do mísy, přikryjte utěrkou a nechte v teple kynout asi 40 minut.
5. Po vykynutí těsto rozválejte na potřebný tvar a velikost.
6. Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia.
7. Rozetřete na těsto pasírovaná rajčata, posypte oreganem a česnekovým granulátem.
8. Rozložte mozzarellu a další ingredience podle vaší chuti.
9. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut nebo dokud není okraj křupavý a sýr zlatavý.
Tipy:
Použijte kvalitní bezlepkovou mouku pro nejlepší výsledky.
Před přidáním oblohy těsto můžete předpéct 5 minut, aby bylo křupavější.
Pro extra chuť můžete těsto potřít olivovým olejem nebo posypat hrubozrnnou solí před pečením.
Experimentujte s různými druhy sýrů a oblohou pro různorodé varianty pizzy.