Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem recept.
Ingredience:
200 g pohanky
200 g kuřecích prsou
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g cizrny (může být z konzervy)
1 mrkev
1 paprika
50 g hrášku (mraženého nebo čerstvého)
500 ml zeleninového vývaru
sůl a pepř dle chuti
olej na smažení
čerstvé bylinky na ozdobu (například petržel nebo bazalka)
Recept:
Pohanku propláchněte pod studenou vodou. Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Mrkev a papriku očistěte a nakrájejte na malé kostičky.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli dozlatova. Přidejte česnek, kuřecí maso a osmahněte dozlatova. Poté přidejte mrkev a papriku a smažte několik minut.
Přidejte pohanku, zamíchejte a za stálého míchání krátce osmahněte. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte do změknutí pohanky. Během vaření kontrolujte, zda je potřeba přidat vývar.
Když je pohanka téměř měkká, přidejte cizrnu a hrášek. Osolte, opepřete a vařte, dokud všechny ingredience nejsou měkké.
Před podáváním rizoto promíchejte a zkontrolujte, zda je potřeba dochutit. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami.
Tipy:
Pro extra chuť můžete při podávání přidat trochu nastrouhaného parmezánu nebo kousky avokáda.
Rizoto můžete variabilně upravovat přidáním různých druhů zeleniny podle sezóny nebo vašich chutí.
Pokud preferujete vegetariánskou verzi, kuřecí maso jednoduše vynechejte a přidávejte více zeleniny nebo tofu.
Pro pikantnější variantu můžete do rizota přidat trochu chilli papričky nebo kapku chilli omáčky.