Lín v marinádě recept.
Pro přípravu líně v marinádě budete potřebovat následující ingredience ryba lín, cibule, ocet, voda, cukr, sůl, bobkový list, nové koření a pepř.
Recept na přípravu líně v marinádě začíná tím, že si nejprve připravíte líně. Rybu očistěte, vykuchejte a omyjte. Poté rybu nakrájejte na menší kousky. V hrnci si připravte marinádu z vody a octa v poměru 1:1, přidejte cukr, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Tuto směs přiveďte k varu. Do vařící marinády vložte nakrájené kousky líně a vařte asi 10 minut, dokud není ryba měkká. Mezitím si na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova. Uvařeného líně vyjměte z marinády a vrstvěte ho do skleněné nebo keramické misky střídavě s osmaženou cibulí. Nakonec přelijte celý obsah misky zbylou horkou marinádou a nechte uležet nejlépe přes noc v chladu.
Tip: Lín v marinádě chutná nejlépe, když je pořádně uleželý, ideálně po několika dnech v lednici. Můžete podávat jako studenou předkrm či jako hlavní chod s bramborovým salátem nebo jen s čerstvým chlebem.