Kuře nadivoko recept


Kuře nadivoko recept.

Ingredience potřebné pro přípravu kuřete nadivoko zahrnují kuře, cibuli, slaninu, žampiony, rajčatový protlak, bílé víno, česnek, tymián, bobkový list, sůl a pepř.

Na začátku receptu kuře omyjeme a osušíme. Kuře pak pokrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi nebo v kastrolu rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm slaninu nakrájenou na kostičky. Jakmile slanina zezlátne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Poté přidáme kuřecí kousky a opečeme je ze všech stran dozlatova.

Po opečení kuřete přidáme nasekaný česnek, žampiony nakrájené na plátky a chvíli restujeme. Následně přilijeme bílé víno a necháme alkohol vyvařit. Potom přidáme rajčatový protlak, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Pokrm dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 45 minut, dokud kuře není měkké.

Tipy pro dokonalé kuře nadivoko:
1. Použijte kvalitní bílé víno, které byste si sami dali k pití. Kvalita vína může výrazně ovlivnit chuť pokrmu.
2. Nebojte se s přidáním žampionů. Ty pokrmu dodají bohatší houbovou chuť.
3. Podávejte s hladkou bramborovou kaší nebo pečenými brambory, které skvěle doplní omáčku.
4. Pokrm můžete posypat čerstvými bylinkami jako je petržel nebo tymián pro zvýraznění chuti.

Tento tradiční recept je ideální pro chladné dny a jistě zahřeje nejen tělo, ale i duši.