Čokoládový chlebíček se sušenkami recept


Čokoládový chlebíček se sušenkami recept.

Ingredience:
200 g hořké čokolády
150 g másla
100 g cukru
3 vejce
120 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g sušenek (např. máslových)

Recept:
Nejprve si předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Rozlámejte čokoládu na menší kousky a dejte ji do menšího hrnce spolu s máslem. Roztavte je na mírném ohni a občas promíchejte. Jakmile je čokoláda s máslem roztavená, odstavte hrnec z ohně a nechte směs mírně vychladnout.

Mezitím si ve větší míse rozšlehejte vejce s cukrem, dokud nevznikne světlá a nadýchaná směs. Pomalu do ní vmíchejte vychladlou čokoládovou směs. Následně přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně zamíchejte, aby se ingredience spojily.

Sušenky rozlomte na menší kousky a vmíchejte je do těsta. Připravte si formu na pečení, kterou vyložte pečicím papírem, a do ní nalijte těsto. Pečte v předehřáté troubě přibližně 25 minut nebo dokud není chlebíček pevný na dotek, ale uvnitř stále trochu vláčný.

Tipy:
Pokud máte rádi oříšky, můžete přidat do těsta i hrst nasekaných vlašských ořechů nebo pekanových ořechů.
Čokoládový chlebíček je nejlepší, když je ještě mírně teplý a podáváte ho s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačkou.