Ryba naostro na kapustovém pyré recept.
Ingredience:
Ryba naostro:
- 4 filety bílé ryby (například treska nebo tilapie)
- 100 g hladké mouky
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička soli
- Olej na smažení
Kapustové pyré:
- 1 středně velká hlávka bílé kapusty
- 50 g másla
- 200 ml smetany na vaření
- Sůl a bílý pepř dle chuti
Postup:
1. Připravte si kapustové pyré. Kapustu nakrájejte na jemno a dejte vařit do většího hrnce s trochou vody, dokud nezměkne. Po uvaření kapustu scedíte, ale trochu vody si nechte.
2. Vložte kapustu zpět do hrnce, přidejte máslo a smetanu a mixujte do hladka. Pokud je pyré příliš husté, můžete přidat trochu vody, ve které se vařila kapusta. Ochutnejte a případně dochuťte solí a bílým pepřem.
3. Ryby osušte papírovou utěrkou. V misce smíchejte mouku, papriku, pepř a sůl. Rybí filety obalte v této směsi.
4. V pánvi rozehřejte olej a smažte ryby z obou stran dozlatova, přibližně 3–4 minuty na každou stranu, záleží na tloušťce filetů.
5. Podávejte rybu naostro položenou na kapustovém pyré.
Tipy:
- Pokud preferujete křupavější rybu, můžete použít směs mouky a kukuřičného škrobu v poměru 1:1 pro obalení.
- Kapustové pyré můžete dochutit i trochou muškátového oříšku nebo česnekem pro intenzivnější chuť.
- Tento pokrm se výborně hodí s čerstvým bylinkovým salátem nebo plátky čerstvého citronu, které zvýrazní chuť ryby.