Čerstvé kimchi recept


Čerstvé kimchi recept.

Ingredience pro čerstvé kimchi zahrnují hlávkové zelí, mrkev, jarní cibulku, česnek, zázvor, chilli vločky, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr.

Pro přípravu začněte tím, že zelí nakrájíte na menší kousky a osolte ho. Nechte ho takto asi dvě hodiny odstát, aby ztratilo přebytečnou vodu. Poté zelí důkladně opláchněte a nechte okapat. Mezitím si připravte pastu. Nastrouhejte mrkev a jemně nasekejte jarní cibulku. V misce smíchejte chilli vločky, nadrcený česnek, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr. Vše důkladně promíchejte. K této paste přidejte zelí, mrkev a jarní cibulku a vše dobře promíchejte, aby se chutě spojily. Hotové kimchi můžete ihned servírovat nebo uložit do čisté sklenice a nechat v chladničce fermentovat několik dní pro silnější chuť.

Tipy pro vylepšení kimchi:
1. Přidejte kousky korejské hrušky nebo jablka pro přirozenou sladkost.
2. Pro vegetariánskou verzi vynechejte rybí omáčku a přidejte více sójové omáčky nebo použijte tamari.
3. Chcete li mít kimchi pikantnější, zvyšte množství chilli vloček.
4. Důležité je použít kvalitní a čerstvé ingredience, aby bylo kimchi chutné a křupavé.
5. Pro zdravější variantu redukujte množství cukru nebo ho nahraďte medem.