Kachní prsa v kari omáčce recept


Kachní prsa v kari omáčce recept.

Pro přípravu kachních prsou v kari omáčce budete potřebovat následující ingredience

kachní prsa asi 500 gramů
sůl a čerstvě mletý černý pepř
olej
Na kari omáčku
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce kari prášku
200 ml kokosového mléka
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička medu
1 lžička limetkové šťávy
čerstvý koriandr nebo petržel pro ozdobení

Postup přípravy
Začněte tím, že kachní prsa omyjete a osušíte. Pak je na kůži nařízněte křížem, ale dejte pozor, abyste neprořízli až na maso. Kůže by se měla rozříznout jen lehce. Osolte a opepřete z obou stran.
Na pánvi na středním ohni rozpalte olej a vložte kachní prsa kůží dolů. Smažte přibližně 5 minut, než se kůže zlatavě zprudka opeče. Poté prsa otočte a smažte další 3 minuty na druhé straně.
Vyjměte prsa z pánve a nechte je chvíli odpočinout.
Pro omáčku na téže pánvi přidejte trochu oleje a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
Přidejte kari prášek a krátce osmažte, aby se uvolnily aromata. Poté vmíchejte kokosové mléko, sójovou omáčku, med a limetkovou šťávu. Vařte na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
Kachní prsa nakrájejte a položte je zpět do pánve s omáčkou, aby se prohřála a nasákla omáčkou.
Podávejte s čerstvou rýží nebo pečivem a posypte čerstvým koriandrem nebo petrželí.

Tipy pro dokonalé kachní prsa
Důležité je maso nechat odpočinout před i po pečení. Díky tomu zůstane šťavnaté.
Při pečení kachních prsou kůží dolů nechte kůži řádně vypečenou a křupavou. Tím se zvýrazní kontrast mezi křupavou kůží a šťavnatým masem.
Kokosové mléko pro omáčku vyberte kvalitní, plnotučné, což dodá omáčce krémovější konzistenci a bohatší chuť.
Při servírování můžete prsa nakrájet na tenké plátky pro elegantnější prezentaci a snadnější mísit se s omáčkou.
Doufám, že vám tento recept přinese radost z vaření i z jídla.