Měkké sušenky s čokoládou recept


Měkké sušenky s čokoládou recept.

Ingredience:
- 200 g másla
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru moučka
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 150 g čokoládových kapek nebo nasekané čokolády

Recept:
Změklé máslo smíchejte s cukrem moučka do hladka. Přidejte žloutky a vanilkový extrakt a dobře promíchejte. Postupně přidávejte mouku se solí a míchejte, dokud není těsto hladké. Nakonec vmíchejte čokoládové kousky.

Těsto dejte do lednice na asi 30 minut, aby se snadněji zpracovávalo. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.

Z chlazeného těsta tvarujte kuličky, které na plechu lehce zmáčknete, aby vznikly placičky. Pečte asi 10 až 12 minut, nebo dokud okraje sušenek nezačnou zlátnout.

Po upečení nechte sušenky chvíli odpočinout na plechu a poté je přesuňte na mřížku, aby úplně vychladly.

Tipy:
- Pokud máte rádi extra čokoládové sušenky, můžete do těsta přidat více čokolády.
- Pro jemnější texturu sušenek můžete použít polohrubou mouku.
- Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly měkké.
- Experimentujte s přidáním ořechů nebo sušeného ovoce pro další chuťové variace.