Sekaná ze sóji recept


Sekaná ze sóji recept.

Sekaná ze sóji je skvělým vegetariánským jídlem, které lze připravit z několika základních ingrediencí. Tento recept vám ukáže, jak na to.

Ingredience pro sekanou ze sóji jsou sójové kostky nebo granule, cibule, česnek, vejce nebo vegan alternativu, hrst strouhanky, sojová omáčka, pepř a sůl pro dochucení. Dále můžete přidat bylinky jako je petržel a majoránka či trochu papriky pro barvu.

Nejprve si připravte sójové kostky podle návodu na obalu, nejčastěji je potřeba je nechat nabobtnat ve vodě. Mezitím si na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte česnek a krátce osmahněte. Sóju sceďte a vymačkejte z ní veškerou vodu, smíchejte ji s osmaženou cibulí a česnekem v míse.

Přidejte vejce, strouhanku, sojovou omáčku, sůl, pepř a bylinky. Vše důkladně promíchejte, dokud směs nezíská potřebnou konzistenci na formování. Pokud je směs příliš mokrá, přidejte trochu více strouhanky.

Z vzniklé hmoty tvarujte placičky nebo kuličky, které lze buď usmažit na pánvi na troše oleje dozlatova, nebo dát do trouby a upéct.

Tip pro vás: Sóju můžete ochutit různými druhy koření a bylinek, záleží jen na vaší fantazii. Experimentujte s kurkumou pro zvýraznění barvy, nebo přidejte trochu chilli pro pikantní verzi. Jako doplněk k sekané se skvěle hodí bramborová kaše nebo čerstvý salát.

Dobrou chuť!