Pěna malinová recept


Pěna malinová recept.

Recept na malinovou pěnu je skvělou volbou pro osvěžující letní dezert. Tento lehký a vzdušný mouss je ideální pro oslavy nebo jako lahodné zakončení jakéhokoliv jídla. Zde je postup, jak si připravit malinovou pěnu.

Ingredience
Potřebujete následující suroviny
200 gramů čerstvých malin
100 gramů cukru
250 ml smetany ke šlehání
3 bílky
1 limeta
pár kapek vanilkového extraktu

Recept
Nejprve si připravte malinový sirup. Maliny dejte do malého rendlíku, přidejte polovinu cukru a šťávu z jedné limety. Vařte na mírném ohni, dokud maliny neuvolní šťávu a cukr se nerozpustí. Poté směs přeceďte přes jemné síto, aby jste odstranili semínka, a nechte sirup vychladnout.

Mezitím ve velké míse vyšlehejte smetanu ke šlehání do tuhých špiček. V jiné míse vyšlehejte bílky do pevného sněhu. Postupně přidávejte zbytek cukru a šlehejte, dokud není sníh lesklý a tuhý.

Do vyšlehané smetany opatrně vmíchejte malinový sirup a vanilkový extrakt. Poté velmi jemně a pomalu vmíchejte i vyšlehané bílky. Snažte se udržet co nejvíce vzduchu v směsi.

Hotovou směs nalijte do pohárů nebo mís a nechte v chladničce aspoň 4 hodiny chladit, nejlépe přes noc.

Tipy
Pro extra dekoraci a chuť můžete přidat na vrch několik celých malin nebo jiného ovoce. Také můžete pěnu před podáváním posypat trochou čerstvé máty nebo citronové kůry pro zvýraznění chuti. A pokud máte raději intenzivnější malinovou chuť, můžete do směsi přidat více malinového sirupu.