Vepřové bylinkové kostky v cibuli recept.
Ingredience
500 g vepřové plece nakrájené na kostky
2 střední cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžíce sušené majoránky
sůl a černý pepř podle chuti
2 lžíce oleje
250 ml vývaru nebo vody
1 lžíce hladké mouky
Recept
Na oleji nejprve osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájený česnek a krátce osmahneme. Pak přidáme kostky vepřového masa a smažíme, dokud maso nezíská zlatohnědou barvu. Ochutíme tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. Smažíme, dokud se bylinky neprojeví svou vůní.
Zasypeme moukou a zamícháme, aby se maso obalilo. Postupně přiléváme vývar nebo vodu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud není maso měkké a omáčka se nezredukuje na požadovanou hustotu.
Tipy
Pro intenzivnější chuť můžete použít čerstvé bylinky místo sušených.
Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do receptu trochu chilli nebo papriky.
Toto jídlo skvěle chutná s knedlíkem nebo vařenými brambory.
Pokud chcete omáčku hustší, můžete přidat více mouky na začátku vaření nebo použít smetanu k zahuštění na konci vaření.