Zaječí paštika s cibulkou recept


Zaječí paštika s cibulkou recept.

Jestliže chcete připravit zaječí paštikou s cibulkou, budete potřebovat následující ingredience: zaječí maso, slanina, cibule, česnek, máslo, tymián, majoránka, sůl, pepř a brandy.

Pro přípravu paštiky nejprve očistěte a nakrájejte zaječí maso na menší kousky. Slaninu nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozehřejte trochu másla a opečte na něm slaninu dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.

Přidejte maso, tymián a majoránku a restujte, dokud maso není ze všech stran opečené. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti. Nalijte trochu brandy a nechte alkohol vyvařit.

Směs přesuňte do mixéru nebo použijte šlehač, abyste směs rozmixovali na hladkou paštiku. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu másla nebo olivového oleje pro lepší konzistenci.

Paštiku přemístěte do misky nebo skleněné nádoby a nechte v chladničce aspoň několik hodin odležet, ideálně přes noc, aby se chutě dobře spojily.

Tipy pro servírování: Paštiku podávejte chlazenou. Skvěle se hodí na čerstvý chléb nebo jako součást studeného bufetu. Můžete ji také ozdobit čerstvými bylinkami nebo nakládanou zeleninou pro zvýraznění chuti.