Avokádová polévka recept


Avokádová polévka recept.

Avokádová polévka je chutná a osvěžující volba, která je ideální pro letní měsíce. Tuto polévku můžete servírovat studenou nebo teplou a je vhodná jak pro speciální příležitosti, tak pro běžný oběd či večeři.

Ingredience
Potřebujete 2 zralá avokáda, 1 okurku, šťávu z 1 limetky, 2 stroužky česneku, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml kokosového mléka, sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti. Na ozdobu můžete použít koriandr, nakrájenou jarní cibulku nebo kousky avokáda.

Recept
Nejprve oloupejte avokáda a okurku a odstraňte z nich semínka. Avokáda rozkrojte a vyjměte pecku. Vše nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte a jemně nakrájejte. Všechny tyto suroviny dáte do mixéru. Přidejte šťávu z limetky, zeleninový vývar a kokosové mléko. Mixujte do hladka. Osolte a opepřete podle chuti. Polévku můžete podávat buď ihned teplou nebo ji nechte v chladničce vychladnout a podávejte jako chlazenou polévku.

Tipy
Pro pikantnější variantu můžete přidat do polévky trochu čerstvého chilli nebo trochu tabasca. Pokud máte rádi krémovější konzistenci, můžete přidat více kokosového mléka nebo použít místo něj smetanu. Pro veganskou verzi se ujistěte, že používáte veganský zeleninový vývar.

Avokádová polévka je jednoduchá na přípravu a její svěží chuť jistě osloví mnoho z vás.