Batátové jednohubky s hráškem a krevetami recept.
Ingredience:
1 velký batát
200 g loupaných krevet
100 g hrášku (může být mražený)
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce citronové šťávy
čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo koriandr)
Recept:
Batát omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky tlusté asi 1 cm. Plátky batátu potřete lžící olivového oleje a osolte. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 20 minut, nebo dokud nejsou měkké a na okrajích zlatavé.
Mezitím na pánvi rozehřejte zbytek olivového oleje a přidejte nadrobno nakrájený česnek. Smažte krátce, jen aby česnek uvolnil aroma, ale nepřipálil se.
Přidejte krevety a hrášek (pokud používáte mražený, nemusíte ho předem rozmrazovat). Osolte, opepřete a smažte, dokud krevety nejsou růžové a hrášek jemně měkký. Nakonec vmíchejte citronovou šťávu.
Pečené plátky batátu vyjměte z trouby a nechte chvíli vychladnout. Poté na každý plátek naskládejte směs krevet a hrášku.
Tipy:
Pokud chcete jednohubky ještě více zpestřit, můžete přidat trochu chilli papričky do směsi s krevetami pro pikantnější chuť.
Pro ozdobu a čerstvou chuť přidejte na hotové jednohubky nasekané čerstvé bylinky.
Tato jídla je skvělé servírovat jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Můžete je podávat i na party jako finger food.