Meruňková zmrzlina recept


Meruňková zmrzlina recept.

**Ingredience**

- 500 g meruněk
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 ml vody

**Recept**

Meruňky omyjte, rozpulte a vyjměte z nich pecky. Smetanu dejte do misky a šlehejte, dokud nezískáte pevný šleh. V malém hrnci smíchejte vodu a cukr a vařte, dokud se cukr nerozpustí a nevznikne vám sirup. Nechte sirup vychladnout.

Rozmixujte meruňky spolu s citronovou šťávou a vychladlým sirupem do hladka. Pak směs přidejte k ušlehané smetaně a opatrně promíchejte. Směs nalijte do vhodné nádoby a dejte zamrazit. Každou hodinu zmrzlinu promíchejte, abyste předešli vzniku ledových krystalků, dokud zmrzlina neztuhne do požadované konzistence.

**Tipy**

- Pokud máte zmrzlinovač, proces přípravy bude jednodušší a výsledek krémovější.
- Pro intenzivnější chuť můžete do směsi přidat trochu meruňkového likéru.
- Místo bílého cukru můžete použít med pro přirozenější sladkost.
- Pro veganskou verzi použijte kokosovou smetanu místo smetany ke šlehání.