Perník s tvarohovou mřížkou recept.
Ingredience na perník:
- mouka 350 g
- cukr 150 g
- med 100 g
- vejce 2 kusy
- mléko 200 ml
- olej 50 ml
- kakao 2 lžíce
- perníkové koření 1 lžíce
- prášek do pečiva 1 balíček
Ingredience na tvarohovou mřížku:
- tvaroh v kostce 250 g
- cukr moučka 100 g
- vejce 1 kus
- vanilkový cukr 1 balíček
Recept:
Nejdříve si připravte těsto na perník. V míse smíchejte suché ingredience, tedy mouku, cukr, kakao, perníkové koření a prášek do pečiva. V jiné misce smíchejte mokré ingredience - med, vejce, mléko a olej. Poté postupně přidávejte mokrou směs do suché a míchejte, dokud není těsto hladké. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
Pro tvarohovou mřížku si v míse utřete tvaroh s cukrem moučka, vejcem a vanilkovým cukrem. Směs musí být hladká bez hrudek. Tvarohovou směs vložte do cukrářského sáčku s širokou hladkou nebo zubatou hubicí.
Na nalité těsto perníku kreslete tvarohovou směs ve tvaru mřížky. Pekáč dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 45 minut, dokud není perník pevný a vrch zlatavý. Před vyjmutím z trouby proveďte test špejlemi.
Tipy:
- Při pečení kontrolujte perník, aby se příliš nezapekl. Každá trouba peče trochu jinak.
- Mřížka z tvarohu nejen zkrášlí perník, ale i přidá lahodnou krémovou chuť.
- Perník je nejlepší druhý den, kdy jsou všechny chutě krásně proleželé.
Perník s tvarohovou mřížkou je skvělý jako dezert nebo svačina k čaji či kávě. Dobrou chuť!