Kedlubnový salát s fenyklem recept.
Ingredience na kedlubnový salát s fenyklem jsou následující
1 velký kedluben
1 fenykl
1 jablko
hrst čerstvého kopr
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
šťáva z půl citronu
sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Recept na přípravu kedlubnového salátu s fenyklem
Kedluben, fenykl a jablko očistěte. Kedluben a fenykl nakrájejte na tenké plátky, ideálně na mandolínu nebo pomocí ostrého nože. Jablko nakrájejte na tenké plátky, můžete ponechat slupku pro lepší texturu. Ve velké míse smíchejte nakrájený kedluben, fenykl a jablko. Přidejte nasekaný kopr. V malé míse promíchejte olivový olej, jablečný ocet a citronovou šťávu. Tuto zálivku ochuťte solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Nechte salát chvíli odpočinout, aby se chutě mohly prolnout.
Tipy pro dokonalý kedlubnový salát s fenyklem
Pro extra křupavost můžete přidat na salát opražené slunečnicové semínka nebo jiné oříšky dle vašeho výběru. Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do salátu trochu červené cibule nebo několik tenkých plátků čerstvého chilli. Salát je ideální jako příloha k masovým jídlům, nebo ho můžete podávat jako osvěžující letní oběd s kouskem čerstvého pečiva.