Masovo-zeleninové lasagne recept


Masovo-zeleninové lasagne recept.

Ingredience pro masovo-zeleninové lasagne zahrnují mleté maso, cibuli, česnek, mrkev, cuketu, rajčata, rajčatový protlak, lasagne těstoviny, mozzarellu, parmazán, mléko, máslo, mouku, sůl, pepř a italské bylinky.

Recept začíná přípravou zeleninového ragú. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme rozdrcený česnek, po chvilce přihodíme mleté maso a orestujeme dohněda. Následně přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a cuketu, osmahneme, přilijeme trochu vody a dusíme, dokud zelenina nezměkne. Poté vmícháme rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř a italské bylinky a povaříme, aby se chutě spojily.

Pro bešamelovou omáčku roztavíme máslo, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme pár minut. Postupně přiléváme mléko, stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Ochutíme solí a pepřem.

Do pekáče vrstvíme ingredience. Začneme vrstvou bešamelové omáčky, poklademe lasagne těstoviny, na ně rozprostřeme část masového ragú, posypeme mozzarellou a parmazánem. Postup opakujeme, dokud nevyužijeme všechny ingredience, zakončíme vrstvou bešamelové omáčky a posypanou mozzarellou a parmazánem.

Lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 45 minut, dokud vrch nezhnědne a sýr se nerozpustí.

Tipy pro dokonalé lasagne: Používejte kvalitní suroviny, nebojte se experimentovat s různými druhy zeleniny nebo přidat více druhů sýra pro bohatší chuť. Lasagne jsou ideální jídlo na přípravu dopředu, protože chutí ještě lépe druhý den po upečení, když se chutě dokonale propojí.