Rybíz ala brusinky recept


Rybíz ala brusinky recept.

Rybíz ala brusinky je skvělý způsob, jak připravit rybíz tak, aby chutnal podobně jako brusinky. Toto jídlo je ideální jako příloha k masu nebo jako netradiční doplněk na vánoční stůl. Zde je návod, jak na to.

Ingredience
200 g červeného rybízu
100 g cukru
50 ml vody
1 lžíce škrobu
šťáva z půlky citronu

Recept
Nejprve si připravte rybíz. Pokud používáte čerstvý, omyjte ho a odstraněte všechny stopky. Pokud máte mražený rybíz, nechte ho před použitím rozmrazit. V malém hrnci přiveďte k varu vodu s cukrem. Když se cukr úplně rozpustí, přidejte rybíz. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, než rybíz změkne a pustí šťávu. Poté přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Škrob rozmíchejte v malém množství vody a pomalu ho vmíchejte do rybízu. Vařte ještě asi 5 minut, dokud směs nezhoustne. Po uvaření nechte chvíli odstát, aby se chutě spojily.

Tipy
Pokud chcete, aby byla příloha sladší, přidejte více cukru podle chuti.
Pokud preferujete pikantnější variantu, můžete do směsi přidat trochu skořice nebo hřebíčku.
Tato příloha je vynikající s pečeným masem, zvláště s vepřovým nebo kachnou.
Uchovávejte v uzavřené nádobě v chladničce a spotřebujte do několika dnů.

Tato jednoduchá a rychlá příloha dodá vašim pokrmům neotřelý a sváteční nádech.