Cibulačka s krutonky recept.
Ingredience pro cibulačku s krutonky zahrnují cibuli, máslo nebo olej, mouku, vývar (buď kuřecí, zeleninový nebo hovězí), sůl, pepř a česnek. Pro krutonky budete potřebovat starší pečivo, olivový olej a česnek.
Recept na přípravu cibulačky s krutonky začíná tím, že na pánvi na másle nebo oleji zpěníte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zezlátne a změkne, přidáte česnek a krátce osmahněte. Pak zaprášíte moukou a za stálého míchání vytvoříte základní jíšku. Postupně přiléváte vývar a necháte vařit, dokud polévka nezhoustne. Osolte, opepřete dle chuti a vařte na mírném ohni asi 15 minut.
Pro krutonky nakrájejte pečivo na kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej s trochou česneku pro aroma a krátce na něm opečte kostičky pečiva, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
Tip: Cibulačku můžete dochutit trochou majoránky nebo tymiánu pro lepší aroma. Podobně, přidáním trochy smetany získáte krémovější konzistenci polévky. Krutonky přidejte do polévky těsně před podáváním, aby zůstaly křupavé.