Perníkové muffiny s čokoládovým krémem recept


Perníkové muffiny s čokoládovým krémem recept.

Ingredience pro perníkové muffiny:
- mouka 250 gramů
- cukr 100 gramů
- med 100 gramů
- vejce 1 ks
- mléko 150 ml
- rostlinný olej 100 ml
- jedlá soda 1 čajová lžička
- perníkové koření 2 čajové lžičky
- kakao 1 polévková lžíce

Ingredience pro čokoládový krém:
- čokoláda na vaření 200 gramů
- smetana ke šlehání 200 ml
- máslo 50 gramů

Recept:
Začněte smícháním suchých ingrediencí, tedy mouky, cukru, jedlé sody, perníkového koření a kakaa. V jiné míse smíchejte med, vejce, mléko a olej. Poté obě směsi spojte a míchejte, dokud nebude těsto hladké. Rozdělte těsto do formiček na muffiny, které by měly být naplněny asi do dvou třetin. Pečte při 180 stupňů Celsia po dobu 20 minut nebo dokud nebude muffiny pečené. Zatímco se muffiny pečou připravte čokoládový krém. Roztavte čokoládu společně s máslem a smetanou v kastrůlku na mírném ohni. Nechte mírně vychladnout a pak krém šlehejte, dokud nezískáte hladkou a lesklou konzistenci. Po upečení nechte muffiny vychladnout a poté je ozdobte čokoládovým krémem.

Tipy:
1. Přidání trochy instantní kávy do čokoládového krému může zvýraznit čokoládovou chuť.
2. Pro ještě intenzivnější perníkovou chuť můžete přidat více perníkového koření nebo pár kapek perníkového aroma do těsta.
3. Muffiny skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly vláčné.