Borůvkové muffiny recept.
Pro přípravu borůvkových muffinů budete potřebovat následující ingredience
mouka pšeničná 250 gramů
cukr krupice 100 gramů
prášek do pečiva 2 čajové lžičky
sůl špetka
mléko 180 mililitrů
máslo rozpuštěné 60 gramů
vejce 1 kus
vanilkový extrakt 1 čajová lžička
borůvky čerstvé nebo mražené 150 gramů
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vymažete máslem nebo vložte papírové košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
3. V jiné míse smíchejte mléko, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový extrakt.
4. Tekuté ingredience postupně přilévejte k suchým a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Nakonec opatrně vmíchejte borůvky, aby se nerozmačkaly.
6. Těsto rozdělte do formiček, každou naplňte zhruba do tří čtvrtin.
7. Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut, dokud muffiny nejsou zlatavé a tester vložený do středu muffinu vyjde čistý.
8. Po upečení nechte muffiny chvíli vychladnout ve formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tipy
Pokud používáte mražené borůvky, nechte je rozmrznout a dobře je osušte, aby neskočily v těstě.
Pro extra křupavou krustu můžete před pečením posypat vrch muffinů trochou hrubého cukru.