Grilovaný candát na rajčatech recept


Grilovaný candát na rajčatech recept.

Grilovaný candát na rajčatech je lehké a chutné jídlo, které vynikne svou jednoduchostí a svěžestí. Připravte si následující ingredience:

candát - 4 filety po 150 gramů
rajčata - 4 velká, zralá
olivový olej
česnek - 2 stroužky
bazalka - několik listů
sůl
čerstvě mletý černý pepř
citron - 1

Postup přípravy:

Začněte tím, že filety candáta omyjete a osušíte. Osolte a opepřete je z obou stran. Připravte si gril na střední teplotu.

Rajčata umyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Bazalku opláchněte a nasekejte.

Na grilovací pánvi nebo na roštu nejprve rozmístěte rajčatové plátky. Pokapejte je trochou olivového oleje, posypte nasekaným česnekem a bazalkou. Grilujte přibližně 5 minut, dokud rajčata nezměknou a lehce se nezačnou karamelizovat.

Poté na gril přidejte připravené filety candáta. Grilujte každou stranu asi 3 až 4 minuty, záleží na tloušťce filetů. Ryba by měla být po ugrilování křupavá na povrchu a šťavnatá uvnitř.

Grilované filety podávejte na podložce z rajčat. Jako dokonalou tečku přidejte pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy.

Tipy pro dokonalé grilování:

Ujistěte se, že je gril dostatečně rozpálený, než na něj položíte rybu.
Před grilováním ryby nechte filety chvíli odpočívat na pokojové teplotě.
Použijte dostatek oleje, aby se ryba nepřichytávala.
Nekládejte rybu na gril příliš brzy; rajčata potřebují trochu času, aby pustila své šťávy a lehce se zkaramelizovala.
Toto jídlo můžete podávat s čerstvým salátem nebo lehkou bramborovou přílohou.