Drůbeží šťavnatý řízek recept.
Pro přípravu šťavnatého drůbežího řízku budete potřebovat následující ingredience
kuřecí prsa nebo stehna bez kosti
sůl
mletý černý pepř
česnekový prášek
paprikový prášek
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej pro smažení
Postup přípravy
Nejprve kuřecí maso omyjte a osušte papírovým ručníkem. Pokud používáte kuřecí prsa, rozkrojte je na tenčí řízky. Maso naklepejte paličkou na maso, aby bylo rovnoměrně tenké a šťavnaté.
Maso osolte, opepřete a posypte česnekovým a paprikovým práškem pro lepší chuť.
V jednom talíři si připravte hladkou mouku, ve druhém rozšlehané vejce a ve třetím strouhanku.
Každý řízek nejprve obalte v mouce, poté ponořte do vejce a nakonec obalte ve strouhance. Aby byla strouhanka na řízku pevně a vytvořila krásnou křupavou kůrčičku, můžete řízek po obalení ve strouhance znovu ponořit do vejce a ve strouhance.
V hluboké pánvi nechte rozehřát dostatek oleje. Řízky smažte po obou stranách dozlatova, obvykle to trvá 3-5 minut na každé straně v závislosti na tloušťce řízků.
Hotové řízky přeneste na papírové ubrousky, které odsají přebytečný olej.
Tipy pro dokonalé řízky
Ujistěte se, že olej je dostatečně rozpálený před tím, než do něj vložíte řízky. Olej by měl mít 175-180 °C, což zjistíte tak, že do něj vhodíte malý kousek strouhanky a pokud okamžitě začne bublat, je olej připraven.
Naklepání masa zabezpečí, že řízky budou měkké a šťavnaté.
Nechte řízky po obalení chvíli odpočinout, aby se strouhanka mohla lépe přichytit k masu.
Použitím kombinace koření dodáte masu výraznější chuť, ale dbejte na to, aby bylo koření vyvážené a nepřebilo chuť samotného masa.