Sušenky s bonbony a čokoládou recept


Sušenky s bonbony a čokoládou recept.

- Ingredience

- 225 g másla, změklého
- 200 g hnědého cukru
- 100 g bílého cukru
- 2 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 375 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 200 g čokoládových bonbonů, hrubě nasekaných
- 150 g tmavé čokolády, hrubě nasekané

- Recept

1. Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte dva plechy pečicím papírem.
2. V míse elektrického mixéru smíchejte změklé máslo, hnědý cukr a bílý cukr do hladka. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a mixujte do spojení.
3. Ve druhé míse promíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a mixujte na střední rychlosti, dokud se nevytvoří těsto.
4. Do těsta ručně vmíchejte nasekané čokoládové bonbony a tmavou čokoládu.
5. Lžící nabírejte těsto a formujte kuličky, které položíte na připravené plechy. Mezi sušenkami nechte dostatek místa pro roztažení.
6. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, nebo dokud nejsou sušenky zlatavé, ale ve středu ještě měkké.
7. Nechte sušenky chvíli odpočívat na plechu a poté je přemístěte na mřížku, aby dokonale vychladly.

- Tipy

- Pro ještě bohatší chuť použijte směs různých typů čokolády, například mléčnou, bílou a hořkou.
- Pokud máte rádi křupavé sušenky, nechte je v troubě o 1-2 minuty déle.
- Ujistěte se, že máte mezi sušenkami na plechu dostatek místa, protože během pečení se rozšíří.
- Pro extra lesk na sušenkách můžete přidat několik celých bonbonů nebo kousků čokolády na vrch těsta před pečením.
- Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstaly déle čerstvé.