Ořechová buchta recept


Ořechová buchta recept.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 150 g mletých ořechů (volitelně vlašské ořechy nebo lískové ořechy)
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml oleje
- 125 ml mléka
- špetka soli

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Formu na pečení vymažte tukem a vysypte moukou.
2. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny.
3. Postupně do směsi přidávejte olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mleté ořechy. Vše dobře promíchejte.
4. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuhého sněhu. Sníh opatrně vmíchejte do těsta.
5. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 40 minut, nebo dokud není buchta upečená. Otestujte špejlí, pokud je suchá, buchta je hotová.
6. Nechte buchtu vychladnout, pak ji vyklopte z formy.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť ořechů můžete do těsta přidat trochu ořechového likéru nebo vanilkový extrakt.
- Buchtu můžete po upečení polit čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do těsta přidat nasekané kousky jablka nebo hrušky, což buchtě dodá svěžest.
- Pro krémovější konzistenci buchty můžete část mouky nahradit mletými ořechy.
- Ořechovou buchtu můžete podávat s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou pro ještě lepší chuťový zážitek.