Rychlé langoše plněné sýrem recept


Rychlé langoše plněné sýrem recept.

Ingredience:

- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 balíček suchého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 200 g strouhaného sýra (může být gouda, mozzarella nebo jakýkoliv sýr, který dobře taje)
- olej na smažení
- česnek, majonéza, kečup pro podávání

Recept:

1. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, suché droždí, cukr a sůl.
2. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, a poté ho vmíchejte do suchých ingrediencí. Zpracujte těsto, dokud nebude hladké a nelepí se. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte trochu vody.
3. Těsto přikryjte a nechte v teple kynout asi 30 minut, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Po vykynutí rozdělte těsto na malé kousky. Každý kousek vyválejte na pomoučněném povrchu a do středu vložte strouhaný sýr. Okraje těsta přeložte dovnitř a utvořte kuličku, kterou poté zploštěte, aby sýr zůstal uvnitř.
5. V hlubokém hrnci nebo fritovací pánvi rozehřejte olej. Langoše smažte po obou stranách dozlatova.
6. Po usmažení langoše položte na papírové ručníky, aby se odsál přebytečný tuk.
7. Podávejte teplé, potřené rozmačkaným česnekem, majonézou a kečupem podle chuti.

Tipy:

- Před vypracováním těsta si ruce lehce pomažte olejem, to zamezí přilnavosti.
- Langoše lze plnit různými druhy sýra, podle toho, co máte rádi. Experimentovat můžete i s přidáním šunky nebo slaniny.
- Pro extra křupavost můžete do oleje přidat trochu soli.
- Pokud nemáte rádi česnek, langoše můžete servírovat s různými omáčkami, jako je tatarka nebo jogurtový dip.
- Ujistěte se, že olej je dostatečně horký, než začnete smažit langoše – pomůže to zabránit vstřebávání příliš mnoho oleje.