Čokoládové bábovičky recept


Čokoládové bábovičky recept.

- Ingredience
- 200g hořké čokolády
- 100g másla
- 150g moučkového cukru
- 4 vejce
- 70g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli

- Recept
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Roztavte čokoládu a máslo ve vodní lázni nebo velmi opatrně v mikrovlnné troubě, aby směs nezhořkla. Nechte mírně vychladnout.
3. Ve velké míse smíchejte cukr a vejce, dokud směs nepobělá a nezpění. Přidejte vlažnou čokoládovou směs a promíchejte.
4. Postupně přidávejte prosátou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Míchejte, dokud nebudou všechny ingredience dobře spojené.
5. Vymažte formičky na bábovičky máslem a lehce je vysypte moukou. Rozdělte do nich těsto.
6. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut. Bábovičky by měly být pevné na dotek, ale střed by měl zůstat mírně vláčný.
7. Nechte chvilku vychladnout ve formičkách, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

- Tipy
- Pro extra bohatou chuť přidejte do těsta hrst rozsekáných ořechů nebo kousky čokolády.
- Pokud máte rádi ovocné chutě, přidejte do těsta maliny nebo jiné ovoce podle vaší chuti.
- Bábovičky jsou výborné podávané s vanilkovou zmrzlinou nebo šlehačkou.
- Při pečení dbejte na to, aby střed báboviček zůstal mírně vláčný, to je tajemství jejich lahodnosti.
- Můžete experimentovat s různými druhy čokolády pro změnu chuti.