Masové kuličky s ředkvičkovým dipem recept


Masové kuličky s ředkvičkovým dipem recept.

Ingredience:
Pro masové kuličky:
- 500 g mletého masa (hovězí nebo směs hovězího a vepřového)
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 vejce
- 1/4 šálku strouhanky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky mleté papriky

Pro ředkvičkový dip:
- 1 svazek ředkviček, jemně nakrájených
- 1 kelímek bílého jogurtu (cca 200 g)
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- Sůl a černý pepř podle chuti

Recept:
1. V míse důkladně smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku, sůl, pepř, oregano a papriku, dokud nevznikne jednolitá směs.
2. Z masové směsi tvarujte malé kuličky (o velikosti vlašského ořechu) a kladete je na plech vyložený pečicím papírem.
3. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou kuličky pevné a lehce zezlátnou.
4. Mezitím připravte dip. Ve středně velké míse smíchejte jemně nakrájené ředkvičky, bílý jogurt, prolisovaný česnek a kopř. Dochutěte solí a pepřem.
5. Masové kuličky podávejte teplé spolu s ředkvičkovým dipem.

Tipy:
- Pro extra šťavnaté masové kuličky můžete do směsi přidat trochu mléka.
- Mleté maso můžete ochutit i dalšími bylinkami, jako je tymián nebo majoránka, podle vašeho gusta.
- Pokud máte rádi pikantnější, do ředkvičkového dipu můžete přidat špetku chilli papričky.
- Masové kuličky jsou skvělé i jako hlavní chod s rýží nebo těstovinami, nejen jako předkrm nebo snack.

Příprava tohoto jídla není složitá a výsledek stojí za to. Užijte si vaření!