Čevabčiči na chorvatský způsob recept


Čevabčiči na chorvatský způsob recept.

Recept na čevabčiči na chorvatský způsob je jednoduchý, ale velmi chutný způsob, jak připravit toto tradiční balkánské jídlo. Čevabčiči jsou malé, pikantní masové kuličky nebo válečky, které jsou obvykle grilovány a podávány s různými přílohami. Zde je kompletní seznam ingrediencí, postup přípravy a několik tipů, jak dosáhnout nejlepšího výsledku.

- Ingredience:

- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého chilli (podle chuti)
- 1 lžička sušeného majoránku
- 2 lžíce sody bikarbony
- Voda nebo minerální voda

- Recept:

1. V velké míse smíchejte mleté hovězí a vepřové maso.
2. Přidejte nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, papriku, chilli a majoránek. Dobře promíchejte, dokud nebudou všechny ingredience rovnoměrně rozprostřeny v masové směsi.
3. Přidejte sodu bikarbonu a trochu vody nebo minerální vody, aby byla směs vláčnější a lepší na formování. Množství vody upravte podle potřeby. Měli byste být schopni vytvořit masové válečky, které si drží tvar.
4. Nechte masovou směs odpočívat v chladničce nejméně 1 hodinu, ideálně přes noc, aby se chutě prolnuly.
5. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Z masové směsi tvořte malé válečky nebo kuličky, délka válečků by měla být přibližně 10 cm a tloušťka okolo 2 cm.
6. Grilujte čevabčiči na mírně olejem potřeném grilu, dokud nejsou zvenku křupavé a uvnitř plně uvařené, asi 4-5 minut z každé strany.

- Tipy:

- Pro ještě autentičtější chuť můžete do masové směsi přidat trochu nastrouhaného kajenského pepře nebo papriky.
- Podávejte s čerstvým chlebem, cibulí, rajčaty, a jogurtovou nebo česnekovou omáčkou.
- Pokud máte, použijte na grilování dřevěné uhlí, které přidá masu příjemnou kouřovou chuť.
- Nezapomeňte maso nechat před grilováním odpočinout na pokojové teplotě asi 20 minut, aby se rovnoměrně uvařilo.

Příprava čevabčiči může být skvělým způsobem, jak si užít chutě Balkánu přímo ve vaší kuchyni. Experimentujte s ingrediencemi a přílohami, abyste našli svoji oblíbenou kombinaci.