Ořechové košíčky recept


Ořechové košíčky recept.

Ořechové košíčky jsou oblíbenou sladkostí, která se často podává během svátků nebo na oslavách. Tento recept vám umožní připravit tyto lahodné dezerty doma.

Ingredience:
- 200 gramů hladké mouky
- 100 gramů másla
- 70 gramů moučkového cukru
- 2 žloutky
- špetka soli
- ořechová náplň
- 100 gramů mletých vlašských ořechů
- 100 gramů moučkového cukru
- 1 bílek
- 1 lžíce rumu

Recept:
1. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr a špetku soli.
2. Přidejte změklé máslo a žloutky a zpracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody.
3. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici odpočinout alespoň 30 minut.
4. Mezitím si připravte ořechovou náplň. Smíchejte mleté ořechy s moučkovým cukrem, bílkem a rumem.
5. Těsto vyválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 3 mm a vykrajujte kruhy, které vložíte do vymazaných formiček na košíčky.
6. Do každého košíčku vložte lžičku ořechové náplně.
7. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut, nebo dokud košíčky nejsou zlatavé.
8. Nechte košíčky vychladnout před servírováním.

Tipy:
- Aby byly košíčky křehké, je důležité těsto nepracovat příliš dlouho.
- Košíčky můžete po vychladnutí polévat čokoládovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem pro dekorativní efekt.
- Experimentujte s náplní přidáním jiných druhů ořechů nebo přidáním sušeného ovoce pro různé chutě.

Užijte si přípravu a hlavně chuť těchto tradičních českých sladkostí!