Broskvové muffiny recept.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 3/4 šálku cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 šálek řeckého jogurtu
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek nasekaných čerstvých broskví
Recept:
1. Předehřejte troubu na 200 stupňů C a připravte si formu na muffiny, vložením papírových košíčků.
2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva a sodu.
3. V jiné míse smíchejte řecký jogurt, olej, vejce a vanilkový extrakt.
4. Směs s mokrými ingrediencemi přidejte do směsi s suchými ingrediencemi a míchejte, dokud nejsou obě směsi dobře spojené.
5. Následně do těsta opatrně vmíchejte nasekané broskve.
6. Těsto rozdělte do připravených košíčků na muffiny, každý z nich naplňte zhruba do 3/4.
7. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut nebo dokud vrcholky muffinů nebudou pevné a zlato-hnědé.
8. Po upečení nechte muffiny několik minut vychladnout v formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.
Tipy:
- Pokud nemáte čerstvé broskve, můžete použít i konzervované. Jen nezapomeňte ovoce scedit.
- Pro extra křupavou texturu na vrcholu muffinů můžete před pečením posypat trochou hrubého cukru.
- Muffiny jsou nejlepší čerstvé, ale dobře se také zmrazují. Stačí je zabalit do potravinové fólie a uložit do mrazáku. Před podáváním nechte na pokojové teplotě rozmrazit.
- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do těsta přidat trochu nastrouhaného čerstvého zázvoru nebo skořice.