Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem recept


Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem recept.

- Ingredience

Pro buchtičky:
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 100 g cukru
- 80 g másla
- 30 g čerstvého droždí
- 2 vejce
- špetka soli

Pro náplň:
- 200 g hořké čokolády
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 lžíce cukru

Pro čokoládový pudink:
- 500 ml mléka
- 40 g kukuřičného škrobu (nebo pudinkového prášku)
- 3 lžíce kakaa
- 4 lžíce cukru
- 100 g hořké čokolády

- Recept

1. Začněte přípravou těsta. V mírně ohřátém mléku rozpusťte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek.
2. Do větší mísy prosijte mouku, přidejte kvásek, rozpuštěné máslo, vejce a špetku soli. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké těsto. Nechte na teplém místě kynout asi hodinu.
3. Připravte si čokoládovou náplň. Smíchejte v hrnci smetanu, cukr a přidávejte na kousky lámánou čokoládu. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Odstavte a nechte vychladit.
4. Z vykynutého těsta formujte malé kuličky, do každé vložte lžičku čokoládové náplně a uzavřete.
5. Buchtičky vkládejte do vymazané a moukou vysypané formy. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, dokud nejsou buchtičky zlatavé.
6. Mezitím si připravte pudink. V malém množství mléka rozmíchejte kukuřičný škrob, kakao a cukr. Zbytek mléka přiveďte k varu, přidejte rozmíchané ingredience a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Pak přidejte nasekanou čokoládu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí.
7. Hotové buchtičky podávejte s čokoládovým pudinkem.

- Tipy

- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat vanilkový extrakt nebo kůru z jednoho biocitronu.
- Když chcete, aby byly buchtičky vláčnější, můžete je po upečení potřít máslí a posypat moučkovým cukrem.
- Před podáváním buchtičky můžete přelít čerstvě uvařeným čokoládovým pudinkem nebo ho podávat zvlášť v malé nádobě.
- Pokud máte rádi oříšky, můžete do těsta nebo čokoládové náplně přidat nasekané ořechy pro extra křup a chuť.