Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou recept


Tvarohové knedlíky s perníkovou omáčkou recept.

- Ingredience

**Tvarohové knedlíky:**

- 250 g tvarohu
- 1 vejce
- 100 g polohrubé mouky
- 50 g krupice
- špetka soli

**Perníková omáčka:**

- 500 ml mléka
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu pro zahuštění

- Recept

1. Začněme přípravou tvarohových knedlíků. V míse smíchejte tvaroh, vejce, polohrubou mouku, krupici a špetku soli. Vytvořte hladké, nelepivé těsto. Pokud je těsto příliš mokré, přidejte trochu mouky.

2. Z těsta tvarujte malé kuličky nebo válečky podle preferencí.

3. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a opatrně do ní vkládejte připravené knedlíky. Vařte je asi 5-7 minut, dokud nevyplavou na povrch.

4. Mezitím si připravte perníkovou omáčku. V menším hrnci zahřejte mléko s medem, cukrem, perníkovým kořením a skořicí. Přiveďte k mírnému varu.

5. Kukuřičný škrob rozpusťte v malém množství vody a pomalu ho vmíchejte do mléčné směsi pro zahuštění. Vařte na mírném ohni a stále míchejte, dokud omáčka nezhoustne.

6. Hotové knedlíky vyjměte z vody a nechte okapat.

7. Servírujte tvarohové knedlíky polité teplou perníkovou omáčkou.

- Tipy

- Pro extra křupavost můžete knedlíky po uvaření a okapání obalit v rozpuštěném másle a strouhance, a poté je krátce opečte na pánvi.

- Perníkovou omáčku můžete podle chuti obohatit o kousky čerstvého ovoce, jako jsou jablka nebo hrušky, které přidáte do omáčky během vaření.

- Pokud máte rádi sladké, můžete do těsta na knedlíky přidat trochu cukru nebo vanilkového cukru pro jemnější chuť.

Tento recept kombinuje tradiční tvarohové knedlíky s netradiční a bohatě ochucenou perníkovou omáčkou, což vytváří zajímavé spojení chutí vhodné pro podzimní a zimní období.