Hrách zelený naložený recept


Hrách zelený naložený recept.

Ingredience:
- 500 g zeleného naloženého hrachu
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl podle chuti
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 mrkve
- 2 brambory

Recept:
1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Mrkvu a brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky.
2. V hrnci rozehřejte olivový olej a na něm osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek, mrkev, brambory a hrách. Vše promíchejte a nechte chvíli společně restovat.
3. Přilijte zeleninový vývar, přidejte sůl, pepř a kmín. Vše dobře promíchejte.
4. Polévku vařte na mírném ohni asi 20 minut nebo dokud nebudou všechny ingredience měkké.
5. Po uvaření můžete část polévky rozmixovat ponorným mixérem pro hladší konzistenci nebo ji nechat v původním stavu pro kouskovější texturu.
6. Před podáváním můžete polévku dochutit čerstvými bylinkami podle chuti.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat na konec vaření lžíci jablečného octa nebo citronové šťávy.
- Pokud máte rádi pikantní, přidejte do polévky trochu chilli papričky nebo papriky.
- K podávání se hodí čerstvý chléb nebo topinky.
- Hráchovou polévku můžete ozdobit také lžičkou zakysané smetany nebo hrstkou nastrouhaného sýra pro bohatší chuť.
- Pokud máte zbylý naložený hrách, můžete ho využít do salátů nebo jako přílohu k hlavním jídlům.