Rychle naložené okurky recept


Rychle naložené okurky recept.

Napiš ingredience, recept a tipy v češtině.

Ingredience:
- 1 kg čerstvých malých okurek
- 2 lžíce soli
- 1 lžička cukru
- 4 stroužky česneku
- hrst čerstvého kopru
- 1 lžíce hořčičných semínek
- 1 litr vody
- 100 ml octa (podle chuti můžete použít více či méně)

Recept:
1. Okurky důkladně umyjte a pokud jsou příliš velké, můžete je podélně rozkrojit.
2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky nebo ho jednoduše rozdrtte.
3. V hrnci připravte nálev. Do vody přidejte sůl, cukr, ocet a hořčičná semínka. Směs přiveďte k varu, aby se sůl a cukr rozpustily, a poté odstavte z ohně.
4. Do čistého skleněného nebo keramického nádoby nejprve dejte část kopru a česneku. Pak přidejte okurky a mezi ně rozmístěte zbytek kopru a česneku.
5. Hotový ochucený nálev nalijte přes okurky, tak aby byly celé ponořené.
6. Nádobu nechte otevřenou a chladnout při pokojové teplotě. Jakmile je nálev chladný, přikryjte nádobu a uložte okurky do lednice.
7. Okurky budou připravené k jídlu už za 24 hodin.

Tipy:
- Pokud máte rádi pikantnější okurky, můžete do nálevu přidat pár kousků červeného chilli nebo trochu chilli vloček.
- Pro extra aroma můžete do nálevu přidat i několik bobkových listů nebo zrnka celého pepře.
- Okurky uchovávejte v lednici a spotřebujte je do 2 týdnů pro nejlepší čerstvost a křupavost.
- Tento recept je skvělý nejen pro okurky, ale můžete ho vyzkoušet i s jinou zeleninou, například s mrkví nebo květákem.