Kokosový beránek recept


Kokosový beránek recept.

Kokosový beránek je oblíbeným jarním dezertem, zejména o Velikonocích. Připravíte ho jednoduše a výsledkem je krásná a chutná ozdoba velikonočního stolu. Zde je postup, jak na to.

Ingredience:
- 250g másla
- 200g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 4 vejce
- 250g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100ml mléka
- 100g strouhaného kokosu
- špetka soli
- mouka a máslo na vymazání a vysypání formy

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Vymažte formu na beránka máslem a vysypte moukou, aby se beránek dobře vyklopil.
3. V míse vyšlehejte máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
4. Postupně přidávejte vejce, dobře promíchejte po každém přidání.
5. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli. Tuto směs pak postupně za stálého míchání přidávejte do másovo-vejcové směsi.
6. Vmíchejte mléko a nakonec přidejte strouhaný kokos.
7. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud není beránek pečený (ověřte špejlí).
8. Po upečení nechte beránka chvíli vychladnout ve formě, poté opatrně vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.

Tipy:
- Před vložením těsta do formy se ujistěte, že je forma dokonale vymazaná a vysypaná, aby se beránek bez problémů vyklopil.
- Pro extra kokosovou chuť můžete těsto polévat kokosovým mlékem místo obyčejného mléka.
- Hotového beránka můžete ozdobit polevou nebo posypat moučkovým cukrem či dodatečně kokosem pro dekorativní efekt.
- Pokud máte rádi ořechy, přidejte do těsta hrst nasekaných ořechů pro extra křupavost a chuť.
- Nezapomeňte sledovat beránka během pečení, protože každá trouba peče trochu jinak. Kontrola špejlí je nejspolehlivější způsob, jak zjistit, zda je beránek hotový.

S tímto receptem a radami by měl každý zvládnout připravit perfektní kokosový beránek, který zaujme jak na pohled, tak na chuť.