Voňavé batátové karí recept


Voňavé batátové karí recept.

**Ingredience:**

- 2 středně velké batáty
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva kokosového mléka
- 2 lžíce karí koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička soli
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Rýže jako příloha

**Recept:**

1. Batáty oloupejte a nakrájejte na kousky. Cibuli a česnek nakrájejte na jemno.
2. Na středně velké pánvi na troše oleje zpěňte cibuli, až se stane skleněnou. Přidejte česnek, karí, kurkumu a zázvor a orestujte asi minutu, dokud nezačne směs vydávat aroma.
3. Přidejte nakrájené batáty a zamíchejte, aby byly kousky batátů obalené kořením.
4. Přilijte kokosové mléko a přidejte sůl. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit do změknutí batátů, obvykle asi 20 minut.
5. Mezitím si uvařte rýži podle návodu na balení.
6. Podávejte batátové karí s rýží a posypte čerstvým koriandrem.

**Tipy:**

- Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat čerstvý nebo mletý chilli podle chuti.
- Vyzkoušejte přidat do karí další zeleninu podle sezóny nebo přání, jako jsou brokolice, květák nebo hrášek.
- Pro bohatší chuť můžete spolu s karí kořením orestovat na pánvi také semínka koriandru nebo kmínu.
- Pokud máte k dispozici, využijte domácí zeleninový vývar místo vody pro přidání do směsi.