Krůtí ragú se žampiony recept


Krůtí ragú se žampiony recept.

Krůtí ragú se žampiony je skvělým jídlem pro každého, kdo má rád lehké, ale chutné pokrmy. Níže naleznete seznam ingrediencí, recept a tipy, jak toto jídlo připravit co nejlepším způsobem.

Ingredience:
- 500 g krůtích prsou
- 300 g čerstvých žampionů
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička sladké papriky
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 ml bílého vína (nepovinné)
- Čerstvá petrželka na ozdobení

Recept:
1. Krůtí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne.
3. Přidejte na plátky nakrájené žampiony a pokračujte v restování asi 5 minut.
4. K žampionům a cibuli přidejte krůtí maso, osolte, opepřete a přidejte sladkou papriku. Restujte, dokud maso nezíská zlatavou barvu.
5. Přilijte bílé víno (pokud používáte) a nechejte alkohol vyvařit.
6. Poté přidejte smetanu, promíchejte a na mírném ohni dusíte asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
7. Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti a při podávání posypte čerstvou petrželkou.

Tipy:
- Pokud preferujete hustší omáčku, můžete přidat lžičku hladké mouky nebo kukuřičného škrobu rozpuštěného v troše vody.
- K ragú se skvěle hodí těstoviny, rýže nebo pečivo.
- Aby bylo jídlo ještě šťavnatější, můžete přidat i trochu kuřecího vývaru.
- Nebojte se experimentovat s dalšími druhy hub, například s hlívou ústřičnou nebo shitake pro jinou chuťovou variaci.
- Pro aromatické obohacení můžete do ragú přidat také trochu tymiánu nebo rozmarýnu.

S tímto receptem a tipy máte vše potřebné pro přípravu lahodného krůtího ragú se žampiony. Přejeme vám dobrou chuť!