Těstoviny s kedlubnou recept


Těstoviny s kedlubnou recept.

Ingredience:
1. 200 g těstovin (dle výběru)
2. 1 středně velká kedlubna
3. 2 stroužky česneku
4. 1 malá cibule
5. 100 ml smetany na vaření
6. 50 g parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
7. Sůl a čerstvě mletý černý pepř
8. Olivový olej
9. Čerstvé bylinky pro ozdobu (např. petrželka nebo bazalka)

Recept:
1. Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu. Nezapomeňte vodu osolit.
2. Mezitím oloupejte a na drobno nakrájejte cibuli a česnek. Kedlubnu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
3. Na pánvi na středně silném ohni rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud nebude sklovitá, poté přidejte česnek a restujte další 1 minutu.
4. Přidejte nastrouhanou kedlubnu, osolte, opepřete a restujte, dokud nebude měkká, přibližně 5 minut.
5. Snižte teplotu a do pánve přidejte smetanu. Nechte vařit, dokud směs lehce nezhoustne.
6. Odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr, dokud se nerozpustí. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z těstovin.
7. Sceděné těstoviny přidejte do pánve s omáčkou, promíchejte a nechte chvíli společně prohřát.
8. Podávejte ihned ozdobené čerstvými bylinkami.

Tipy:
- Pro pikantnější variantu můžete přidat trochu chilli vloček společně s česnekem.
- Pokud máte rádi více zeleniny, přidejte k kedlubně například hrášek nebo brokolici.
- Tento recept je velmi flexibilní, můžete experimentovat s různými druhy sýrů nebo přidat místo smetany na vaření mascarpone pro krémovější texturu.